اکنون ۱۴۰۰ سال می گذرد که بما گفته شده که قرآن کلام خداوند است، باید آن را بوسید و بدان احترام گذاشت. نیاگان مانیز نخست درروبرویی با شمشیر، کشت و کشتار، و ازدست دادن سرزمین و هستی خود، به ناچار تن بدان دادند، آن را پذیرفتند، بدون آن که احساس و دلبستگی از آن در خود یابند که بدان نگاه کنند، و یا در دست بگیرند.
نتیجه آن که قرآن را کسی نخواند تا از محتوای آن اگاهی یابد. بلکه، ترجیح داد پشت پستو، درون کمد، ویا آن را روی تاقچه جای دهد وتنها از دور نظاره گر آن باشد.
از آن به بعد، تنها مورد بهره برداری قرآن در آرامگاهها، و روی پیکرمردگان، برای سوگند خوردن، بدرقه مسافر، و یا فال گرفتن بود. رفته رفته نسل های بعدی نیاکان ما به آن ستم و دیکتاتوری خو گرفتند و این امر در آنان نهادینه شد.
آن هایی که این کتاب را از جانب خداوند می دانند، و بدان تعصب می ورزند، چندان آگاهی از ضد و نقیض بودن متن، نا آگاهی از چگونگی و ساخت زمین و آسمان، و شماری دیگر از نوشته های آن را ندارند، و داوری اشان تنها براساس شنیدن و باورکردن تبلیغات، مذهبی، و کورکورانه پذیرفتن آن است.
از چند دهه گذشته تاکنون نویسدگان و اندیشمندان گوناگونی به بررسی قرآن پرداختند، و به سادگی نشان دادند که قرآن نوشته انسان هایی است که در آن زمان، دانش و اگاهی کمی از وجود و هستی و طبیعت اطراف خود داشتند.
به عنوان نمونه در میان انبوهی از کتاب هایی که در باره قرآن و چگونگی پیدایش اسلام، با استناد به گزارش نویسندگان بزرگ عرب و اروپایی، به فارسی نوشته شده و سطحی بودن قرآن را به خوبی نشان می دهند، از این گونه است:
بازشناسی قرآن؛ نوشته دکترروشنگر(دکتر مسعود انصاری)،
تولدی دیگر؛ از دکتر شجاع الدین شفا،
و اسلام شناسی از علی میرفطروس می باشند.
به تازگی، آقای عبدالکریم سروش که دستی بر مذهب دارد و فارغ التحصیل مدرسه حقانی که نیمه فیضیه به شمار می آمد، به این نتیجه رسیده که قرآن هنر و کار دست انسان است و ربطی به خدا و آسمان ندارد.
از آن چه گفته شد می توان به جرات گفت که سوزاندن هر کتابی چه خوب و چه بعد، عمل شایسته و درستی نیست. مثال خوب و پرمعنای فارسی می گوید : «هرکتاب، ارزش یک بار خواندن را دارد».
دلیل آن این است که کتاب خوب، معلمی آموزنده است و به ما چیزهای خوب می آموزد، و کتاب بد درس عبرتی است که نباید آن روش و راه را دنبال کنیم. چنان که وقتی از لقمان حکیم می پرسند ادب را از که آموختی، پاسخ می دهد از بی ادبان؛ « زیرا یاد گرفتم کار ناپسند آنان را تکرار نکنم».
هم میهنان گرامی به خوبی آگاهند که زمان یورش تازیان کتاب خانه های بسیار بزرگی در تیسفون پایتخت بزرگ ساسانیان ( در عراق کنونی)، در نهاوند، جندیشاپور، خراسان بزرگ، فارس، و دیگر شهرهای بزرگ ایران وجود داشتند، که در داشتن نوع کتاب های خطی نوشته و یابرگردانده از زبان های دیگر کم نظیر بودند. وقتی از عمر پرسیدند که با این کتاب ها چه کار کنیم، در پاسخ گفت؛ «همه چیز در قرآن نوشته شده، بنابراین به وجود این ها نیازی نیست و بهتر است آن ها را نابود کنید. نتیجه این که کتاب ها را یا در آب رودخانه ها ریختند، و یا سوزاندند. (۵-۱)
اکنون که کشیش مسیحی در فلوریدای آمریکا تصمیم به سوزاندن قرآن گرفت، که بنا به آن چه گفته شد، می تواند کار زشت و عمل ناپسندی می باشد، ناگهان فریاد وااسلاما، از حلقوم مسلمانان افغانستان، هندوستان، عربستان، پاکستان، و چند کشور دیگر برخاست.
از میان مردم این چنین کشورهایی که اعتراض و فریادشان بلند است، از دانش و بصیرت، کمال انسانی و خردمندی خبری نیست.
آنان کورکورانه بدون اندک مطالعه در مورد قرآن و آن چه بدان باور دارند، برای حفظ و صیانت کتابی که از برگ های کاغذ و ساخته خود بشر است، این چنین شور و شر به راه می اندازند، جامه از تن می درند، و به دنبال آن، شکم پاره می کنند.
مردم این کشورها، هیچگاه به سرچشمه آن همه فقر، تنگدستی، نکبت و بیماری، زنده بودن، ولی زندگی نکردن، و یا با بدبختی مردن خانواده و بستگان خود پی نمی برند. زیرا همه اینها از جهل، نادانی، و خرافات دینی آنان است.
در کشورهای اروپا، و آمریکا دهها مرتبه بیشتر از پاکستان، و یا بنگلادش باران می بارد. در آن جا نه سیلی آمد، نه چندان خانه ای خراب شد، و یا چندان کسی را آب برد.
ازیک سوی، تری جونز کشیش کلیسایی در فلوریدا حق داشت که از حریم سرزمین خود دفاع کند، و اجازه ندهد مسجدی در مرکز اقتصاد نیویورک که در حقیقت مرکز اقتصاد جهان است، ساخته شود.
آنان به خوبی می دانند که مسجد کانون شستشوی مغزی و خرد زدایی است که کمال انسانی را از آدمی جدا می کند، و بدو تعصب، کینه توزی، حس انقام، حس برتربودن، و بالاتربودن، و خودبزرگ بینی می دهد.
در کشورمان ایران، ما شاهد جنایات رژیم و شستشوی مغزی جوانان و پیرانمان در بیش از ۱۵۰۰۰۰هزار مسجد و حسینیه هستیم.
از سوی دیگر، سوزاندن قرآن و یا هرکتاب دیگر همان گونه که گفته شد، کار ناپسندیده ایست. برهمگان لازم است که چگونگی و متن درست قرآن را به دیگران بیاموزیم تا بدانند که بنا به گفته ای؛ «علی آباد شهری نیست».
۱ – تاریخ ایران زمین – نوشته وگردآوری دکتر محمد جواد مشکور
۲ – پیامبر- گردآوری زین العابدین رهنما-ص ۳۲
۳ – از کورش هخامنشی تا محمد خاتمی- نوشته فاروق صفی زاده ص ۱۳۰
۴ – تاریخ تمدن ساسانی- ج۱، ص ۷۹
۵ – دوقرن سکوت- نوشته دکتر عبدالعظیم زرین کوب- ص ۹۶-۹۸
Pingback: علت های اصلی شکست دودمان بزرگ ساسانی از تازیان « یک دنیا حرف()
Pingback: علت های اصلی شکست دودمان بزرگ ساسانی از تازیان « یک دنیا حرف()
Pingback: مغالطات قرآن کتاب آسمانی مسلمین – فریاد آزادی()
Pingback: مغالطات قرآن کتاب آسمانی مسلمین – فریاد آزادی()